• Nicolene Steyn

Maak 'n Kazoe!


Kinders leer deur hul sintuie, soos dit die manier waarop hulle die wêreld om hulle ervaar. Die 5 eksterne sintuie is diegene wat ons die meeste bewus is van, aanraking, reuk, smaak, klank en sig. As ons ons kinders vanaf 'n jong ouderdom meer bewus maak van hierdie sintuie, sal hulle nie net hoor nie, maar luister. Hulle sal nie net kyk nie, maar sien. Dit sal hulle later 'n geweldige voordeel gee as hulle dieselfde sintuie moet gebruik om op skool te leer.

Hier is 'n paar PRET maniere om hul gevoel van sig en gehoor aan te wakker, sodat ons kinders kan speel en leer op dieselfde tyd!Ek het nog altyd geglo dat as iets fyn is, onthou jy dit beter! Dink net aan een van jou verjaarsdagpartytjies as 'n kind... Jy kan soveel van daardie dag onthou! Maar kan jy die volgende dag onthou? Waarskynlik nie, want dit was net 'n normale dag. As ons tyd saam met ons kinders spandeer terwyl hulle PRET het, sal hulle nie net die ervaring onthou nie, maar hulle sal eintlik onthou wat hulle geleer het!

Maar dit hoef nie vir ons ouers baie werk te wees nie. Die internet het reeds te veel "perfekte" ouers. Ons maak net ons Woelwaterboks oop, besluit oor 'n aktiwiteit en begin pret hê ... Die leer kom natuurlik vanself!

'n Kazoe

Jy benodig:

  • Toiletpapierrolletjies (Alreeds gesny na die gekose grootte vir geen vermorsing nie!)

  • Rekkies

  • WaspapierMaak die een kant van die kartonrolletjie toe met die waspapier en rek. Praat nou in die oop kant van die rolletjie. Gebruik woorde met lang klinkers soos "baa-baa" en "la-la". Praat met jou kind oor wat hy hoor en hoe dit voel wanneer hy die Kazoe vashou en praat of daardeur sing. Dit kan 'n rukkie neem om die vibrasies te laat gebeur, wees dus geduldig en help jou kind deur dit te demonstreer.

Geniet hierdie gehaltetyd saam met jou kleuter!

As jy jou eie Woelwaterboks wil hê met alles wat jy benodig vir 'n maand se opvoedkundige aktiwiteite, sodat jy net kan oopmaak en speel, gaan bestel sommer nou by www.woelwater.com of in Engels by www.wackybox.co.za