• Nicolene Steyn

Pret met Sintuie vir Babas


Kinders leer deur hul sintuie, soos dit die manier waarop hulle die wêreld om hulle ervaar. Die 5 eksterne sintuie is dié wat ons die meeste bewus is van:

Aanraking, Reuk, Smaak, Klank en Sig.

As ons, ons kinders vanaf 'n jong ouderdom meer bewus maak van hierdie sintuie, sal hulle nie net hoor nie, maar luister. Hulle sal nie net kyk nie, maar sien. Dit sal hulle later 'n geweldige voordeel gee as hulle dieselfde sintuie moet gebruik om op skool te leer.

Ek het nog altyd geglo dat as iets fyn is, onthou jy dit beter!

Dink net aan een van jou verjaarsdagpartytjies as 'n kind......... Jy kan soveel van daardie dag onthou! Maar kan jy die volgende dag onthou?

Waarskynlik nie, want dit was net 'n normale dag.

As ons tyd saam met ons kinders spandeer terwyl hulle PRET het, sal hulle nie net die ervaring onthou nie, maar hulle sal eintlik onthou wat hulle geleer het! Maar dit hoef nie vir ons ouers baie werk te wees nie. Die internet het reeds te veel "perfekte" ouers.

Ons maak net ons Woelwaterboks oop, besluit oor 'n aktiwiteit en begin pret hê ... Die leer kom natuurlik vanself!

"Vêrkyker" vir Babas

Jy Benodig:

  • Toiletpapierrolletjie

Alles wat jy benodig is in jou Woelwaterboks!

Vir babas om net deur iets te kyk, is reeds genoeg stimulasie, want hulle moet met bedoeling op een ding fokus! Onthou om te demonstreer en laat hulle dit dan doen!Alles wat jy sien, ruik of hoor, kan jou baba sien, ruik en hoor. Al is sy nog baie klein. Jy kan jou baba help om hul sintuie te ontwikkel deur bloot bewus te wees van jou eie, en dan met jou baba daaroor te praat. "Kyk na die verskillende gekleurde motors in die parkeerterrein!" "Kan jy die vliegtuig hoor?" "Hmmm, ruik die vars gebakte brood." Dit is al hierdie alledaagse dinge waarmee jy jou baba se bewustheid sal kan opbou, hul sintuie wakker maak en hulle 'n ongelooflike hupstoot in die lewe gee.

Ons hoop dat jy die gehaltetyd met jou kleintjie geniet, en onthou: Op hierdie ouderdom is die ervaring baie belangriker as die eindproduk!